Allmänna villkor

Nya villkor med rådande Covid-19 – Gäller fr.o.m. 16 mars 2020 tills annat meddelas

Vi följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten som säger att du ska stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Om du behöver stanna hemma p.g.a. ovanstående symtom gäller följande nya villkor för bokningar gjorda från fr.o.m. 16 mars 2020 och framåt. Vid andra förhinder gäller ordinarie bokningsvillkor du kan se längre ner på sidan under den sträckande linjen. 

Ombokning: Ombokning kan göras fram till 2 timmar innan kursstart. Ombokning sker till nytt datum alternativt erhålls ett värdebevis giltigt under år 2020 för inbokning vid annat tillfälle.

Avbokning: Avbokning kan göras fram till 2 timmar innan kursstart. Återbetalning av hela kursavgiften görs minus 20% för att täcka administrativa kostnader.

Inställd kurs: Vi ställer in kursen om instruktören uppvisar några sjukdomssymtom och riskerar att smitta deltagare. Vid inställd kurs erbjuds i första hand ett alternativt datum för kursen, i andra hand återbetalas hela kursavgiften.

Insjuknande under pågående kursomgång: Vid insjuknande under pågående kurs (mellan kurstillfällena) som innebär att du missar 3 eller flera kurstillfällen återbetalas 50% av kursavgiften. En sammanfattning av vad vi gått igenom skickas ut till er efter respektive kurstillfälle så att ni blir uppdaterade på vad ni har missat.

Priser, betalning & ångerrätt

Priset varierar mellan olika kurser och du hittar aktuellt pris på respektive kursbeskrivning. Alla priser anges inklusive moms.

Vi administrerar våra kurser och bokningar i samarbete med www.dinkurs.se och du betalar i samband med bokningen. Det visas då en bokningsbekräftelse som även skickas till den mailadress du uppgett. Hör av dig till oss på fredrik@hundfriluftsliv.se om något krånglar med bokningen eller om du inte får någon bokningsbekräftelse. Bokningsbekräftelsen innehåller det du behöver veta inför kursen, men du är självklart välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Om du anmäler dig till reservlistan på den kurs du helst vill gå och även bokar in dig på en annan kurs så flyttar vi dig kostnadsfritt från den ena kursen till den andra om en reservplats blir tillgänglig. Detta gäller under förutsättning att du så fort du accepterat reservplatsen meddelar oss att du inte längre är intresserad av den andra kursplatsen och att startdatum för den andra kursen inte har passerat.

Ångerrätt / Avbokning / Ombokning

Kurser

Ångerrätt / Avbokning
Vid distansförsäljning följer vi svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal som innebär att du som privatkonsument har full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Detta gäller från den dag du har mottagit produkten. Köper du en tjänst (t.ex. kurs eller privatträning) gäller det från den dag du beställde tjänsten. Ångerrätten anses förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst (t.ex. kurs). Genom att boka in dig på en kurs, så samtycker du till att tjänsten anses påbörjad vid kursstarten, oavsett om du närvarar vid kursstarten eller ej samt att ångerrätten därmed är förbrukad vid kursstarten. Vid avbokning med  hänvisning till distansköplagen återbetalas hela kursvgiften minus en administrativ avgift på 10% av beloppet. Denna avgift är till för att täcka kostnader i samband med er kort- eller swishbetalning för er kursbokning. Efter dessa 14 dagar återbetalas ingen avgift vid avbokning. 

Ombokning
Ombokning kan ske kostnadsfritt fram till 14 dagar innan kursstart. Vid ombokning bokas du om till en ny kurs alternativt får ett värdebevis för att kunna boka in dig på en ny kurs i framtiden. Eventuell mellanskillnad betalas av kunden. 

Privatlektioner

Ångerrätt / Avbokning
Ångerrätten enligt svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal gäller även privatlektioner. Läs ovanstående text. 

Ombokning
Ombokning av privatlektion kan ske fram till 24 timmar innan lektionen startar. Vid ombokning senare än så kan hela priset debiteras. 

Nyhetsbrev

När du bokar in dig på en kurs hos oss samtycker du samtidigt att stå med på maillistan för Fredriks Hund & Friluftslivs nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet via länk eller genom att meddela oss på fredrik@hundfriluftsliv.se

Övriga villkor:

Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund och det gäller självklart även när ni är på kurs och vid privatträning.

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendationer. Valp kan påbörja valpkurs innan påfyllnadsdosen som ges vid 3 månaders ålder, under förutsättning att grundvaccinationen är gjord. Rådgör med din veterinär om du är osäker.

Om hunden är sjuk ska den stanna hemma, särskilt om det är något som smittar. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund. Om hunden insjuknar innan kursstart återfås kursavgiften (minus 20% i administrativ avgift) mot uppvisande av veterinärintyg eller annat som stärker att hunden är sjuk. Detsamma gäller vid avbokning av valpkurs om valpköpet inte blir av (intyg från uppfödaren kan då komma att efterfrågas).

Löptikar – Ordinarie kurser (ej noskurser)

Löptikar är välkomna att delta förutom under själva höglöpet. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund.

Om din hund börjar löpa precis innan start har du rätt att boka om kursen fram till 24 timmar innan kursen börjar.

Löptikar – Noskurser

På noskurser (Nose Work, kantarellsök, spår, specialsök osv.) Får löptikar ej delta under hela löpperioden med hänsyn till övriga deltagande hundar.

Du som hundägare är välkommen att delta utan hund.

Om din hund börjar löpa precis innan start har du rätt att boka om kursen fram till 24 timmar innan kursen börjar.