Integritetspolicy

Vilka vi är

Fredriks Hund & Friluftsliv är en enskild firma som bedriver kursverksamhet och försäljning inom hund och friluftsliv med utgångspunkt på Rådmansö utanför Norrtälje.

Vår webbplatsadress är: http://hundfriluftsliv.se.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in

Fredriks Hund & Friluftsliv behandlar uppgifter som lämnas in i samband med bokning av kurs, privatträning, köp av vara eller fotografering under kurs.

  • Uppgifter om person
    • Fullständigt namn
    • Adress
    • Telefonnummer
    • E-post adress
  • Uppgifter om hund
    • Namn
    • Ras
    • Ålder
  • Bilder på dig och din hund
    • Bilder på Instagram och Facebook
    • Bilder på hemsidan
    • Bilder i samband med marknadsföring

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

 

Varför behandlas dina personuppgifter?

Fredriks Hund & Friluftsliv behandlar personuppgifter för att kunna fullfölja lagen i samband med bokföring (namn och adress på fakturor), planering av kurs (uppgifter om hund) och kommunikation med kunder inför och efter kurser och privatlektioner (namn, telefonnummer, epost, postadress)

Vid köp av produkter används adress för att kunna skicka hem beställd produkt.

Bilder sparas och publiceras på sociala medier, hemsidan och i utskick med syfte att marknadsföra Fredriks Hund & Friluftsliv.

 

Hur samlas uppgifterna in?

Uppgifterna samlas in i samband med anmälan till kurs och privatlektion eller köp av produkt. Saknas någon uppgift frågas ni i första hand om att komplettera med den, fungerar inte det (t ex fel telefonnummer) används sökmotorn enrio.se eller hitta.se för att få fram den saknade informationen.

Bilder som sparas fotas antingen under själva kursen eller skickas in av er. Inga bilder fotas i smyg för att sen publiceras utan er vetskap.

 

Vilka delar vi din data med

Dina uppgifter delas inte med någon (förutom bilder) om där inte föreligger rättsliga åtgärder som kräver det. Detta kan vara myndigheter som skatteverket, polismyndigheter, kronofogdemyndigheter och tillsynsmyndigheter.

Bilder delas efter samtycke på sociala medier, hemsidan och i utskick.

 

Laglig grund för sparande av dina uppgifter och hur länge de sparas

I samband med bokning av kurs, privatträning eller köp av vara ingår ni ett avtal med Fredriks Hund & Friluftsliv som innebär att personuppgifter behöver samlas in.

För att kunna uppfylla bokföringslagen sparas dina uppgifter (namn och adress) på fakturor och kvitto i 7 år.

Bilder sparas efter samtycke från er.

Övriga uppgifter (telefonnummer, epost, information om hund) sparas i 2 år för att kunna upprätthålla kontakten och föra statistik i företaget. Dessa uppgifter kan ni få raderade på förfrågan, se punkt ”Vilka rättigheter har du”

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

 

Vilka rättigheter du har över dina data

Du som kund har alltid rätt att få veta vilka uppgifter som sparats om dig. Du kan begära att få ett registerutdrag över vilka uppgifter som finns sparade elektroniskt eller utskrivet och postat hem till dig. För pappersutdrag tillkommer en administrationsavgift på 100 kr. Kontakta fredrik@hundfriluftsliv.se för utdrag.

Du har även rätt att få dina uppgifter raderade ur Fredriks Hund & Friluftslivs register efter kurs eller privatträning (gäller ej namn och adress på fakturor som behöver sparas för att uppfylla bokföringslagen). För att få dina uppgifter raderade kontakta fredrik@hundfriluftsliv.se

Du har alltid rätt att dra tillbaka ditt samtycke om användning av bilder på dig. Kontakta fredrik@hundfriluftsliv.se för att dra tillbaka ditt samtycke.

 

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

 

Hur lagras dina uppgifter?

Dina uppgifter sparas i en lösenordskyddad molntjänst.

 

Kontaktinformation

Fredriks Hund & Friluftsliv
Kungsgårdsvägen 12
761 94 Norrtälje, Sverige

0730-27 49 54
fredrik@hundfriluftsliv.se