Rallylydnad i Norrtälje

Rallylydnad - Världens roligaste sport!

Den vanligaste kommentaren man får från någon som tittat på när man tävlat eller tränat rallylydnad är att ”Det ser så roligt ut” och visst är det de! Rallylydnad går ut på att du ska ta dig runt en bana med med skyltar, på varje skylt finns där ett moment du ska utföra. Momenten är vanliga ”vardagsmoment” som att sitta/ligga vid sidan, gå runt sin förare eller gå slalom mellan koner. Det bästa med rallylydnad är att du får prata och gestikulera med din hund hur mycket du vill, så länge det är positivt och du inte rör hunden. Använder du rallylydnad som aktivering i vardagen får du självklart klappa och mysa med din hund hur mycket du vill!

Rallylydnad Norrtälje

Rallylydnad steg 1 - Nybörjare

På steg 1 kursen går vi igenom momenten för Nybörjarklass som är första klassen man tävlar i. Vi pratar om vilka regler som gäller om man vill börja tävla, men även hur vi kan använda rallylydnaden på våra promenader och som aktivering i vardagen. I Nybörjarklass har man hundarna kopplade vilket innebär att även om du har en hund som inte kan vara lös bland andra hundar kan du vara med på kursen.

Rallylydnad - Grundfärdigheter

Det här är kursen för dig som börjat träna Rallylydnad eller är intresserad av att börja och vill ha bästa förutsättningar för att lyckas. Kursen är inspirerad av Anna Larssons bok ”Rallylydnad – Från grundfärdigheter till mästare” och här tränar vi grundfärdigheterna som krävs för att lyckas med momenten från nybörjarklass och uppåt. 

Exempel på moment vi går igenom

  • Följsamhet
  • Bakdelskontroll
  • Sitt / Ligg / Stå i olika positioner
  • Skifta positioner
  • Targets

Aktuella kursstarter